Data: 8 octombrie 2011
TURUL BUCEGILOR - tura MTB de palmares

Locatia: Muntii Bucegi

Organizatori:
OUTDOOR Romania si Columbia Sportswear

Parteneri:
Giant, Trepte, Pensiunea Cehov

 

Ultima zi de vara, prima zi de iarna: 8 octombrie 2011, ora 5.45 a.m., curtea Pensiunii Cehov din Bran plina ochi: masini, biciclete, accesorii si peste 20 de cetateni sportivi aflati in fata unei provocari majore lansata de OUTDOOR Romania in urma cu cateva luni - Turul Bucegilor.
S-a plecat la 6.05 in ritm de incalzire la propriu (deh, termometrul se invartea pe langa temperaturi cu minus) pe dealul dinspre Glajerie - Rasnov. Cum era de asteptat, "plutonul" s-a intins binisor, iar unii mai entuziasti au luat-o si pe carari gresite, fiind insa adusi repejor pe drumul cel bun de cei care se ocupau cu ghidajul din gasca. La aparitia soarelui s-a inregistrat primul abandon (din fericire si ultimul), singura reprezentanta a sexului frumos din grup facand cale intoarsa spre start. Traseul a continuat spre Diham pe o catarare in care s-a avut mereu soarele alaturi fapt care facea lumea sa spere ca vremea va fi ok in continuare. Pe coborarea pana in Busteni a fost la fel, continuand si pe bucatica de asfalt pana in Poiana Tapului. O data cu urcarea spre Cota 1400 din Sinaia, s-a traversat brusc toamna si s-a intrat direct in iarna, lucru care a determinat hotararea de a se lua cabina pana la Cota 2000 spre a grabi lucrurile (cu exceptia lui Teddy care a urcat voiniceste pe propriile picioare). Foarte intelept, avand in vedere urgia care a urmat: ploaie, frig si prima lapovita a sezonului. Pe acest fundal a urmat coborarea spre Padina si pushbike-ul naucitor spre Strunga. La coborarea extrema de final spre Bran se simtea deja in aer miros de ciorba de fasole cu afumatura...
Primii au ajuns la pensiune in jur de ora 15, asadar turul s-a incheiat pe lumina si cu toata lumea sanatoasa la final. Ceaiul, aspirinele, vinul rosu, dar mai ales excelenta ciorba amintita mai sus (mutumiri Ioanei!) au intregit tabloul unei zile de biciclit grele dar extrem de frumoase, pe sfarsitul unui sezon plin de evenimente.

 

   
UTILE
Freeride Ski
Ochelari de ski
Protectii
Meteo Romania